Hoitovinkit 

Kuinka huolehdit hatustasi 

Huopahattumme ovat vettä ja likaahylkiviä erikoiskäsittelyn johdosta, tunnistat ne tästä merkistä:  i Mikäli haluat tehdä uudelle päähineellesi lisäsuojauksen, voit sen tehdä tekstiilinsuojaspraylla. 

Suosittelemme hattusi säilyttämistä ylösalaisin, tai voit hankkia Kastori-hattutelineen, jotta hattusi säilyisi loistokunnossa mahdollisimman pitkään, näin varmistat, että päähineen panta säilyttää muotonsa. Älä jätä hattuasi pidemmäksi aikaa suoraan auringonpaisteesee, tai autoon, näistä sattaa aiheutua värien haalistumista, tai hattusi menettää alkuperäisen muotonsa.

 

Hikinauhan puhdistaminen

Voit puhdistaa hattusi hikinauhan tarvittaessa tavanomaisilla, kotoa löytyvillä puhdistusaineilla. Kostuta sieni, lisää hiukan pesuainetta ja pyyhi. Viimeistele puhdistus pyyhkimällä nauha puhtaalla vedellä ja anna kuivua.

Turkis- ja villahuopahatut 

Onko hattusi kastunut? 

Anna hatullesi aikaa kuivua rauhassa. Voit toki taputella puhtaalla, kuivalla pyyhkeellä päähineen pintaa nopeuttaaksesi kuivumista. Täytä päähine talouspaperilla, tai muulla imukykyisellä paperilla ja anna kuivua huoneenlämmössä. Muista säilyttää ylösalaisin, tai Kastori-päähinetelineessä. Älä käytä kuivaimia, tai lämmittimiä, lämpö saattaa vaurioittaa materiaalia ja hattu saatta menettää muotonsa.

Onko hattusi pölyyntynyt tai likaantunut? 

Ei hätää, toimi näin ja hattusi on kohta jälleen uudenveroinen. harjaa hatun pinta pehmeällä, puhtaalla harjalla pyörivin liikkein vastapäivään. Villahuopaa käsitellään aina vastapäivään, joten muistathan tämän myös puhdistettaessa, näin varmistat, että lika, tai pöly ei imeydy materiaaliin.

Olkihatut

Olkihattusi on erittäin helppohoitoinen!

Olkihatun voit pyyhkiä kostealla rätillä, tai sienellä aina tarpeen vaatiessa. Muistathan kuitenkin, että liiallinen kosteus voi aiheuttaa hatulle vaurioita ja se saattaa menettää muotonsa. Ethän nosta hattua sen yläosasta, aikojen saatossa alueen olkirakenne saattaa murtua.

Nahkahatut 

Onko nahkahattusi likaantunut?

Voit pyyhkiä nahkahattusi kostealla pyyhkeellä ja käyttää tarvittaessa nahanhoitoainetta. Huomaathan, että hoitoaine sattaa vaikuttaa päähineen hengittävyyteen. Jos nahkahattusi kastuu, jätä se kuivumaan huoneenlämpöön ylösalaisin, tai Kastor-hattutelineeseen. Muistathan, että erityisesti nahan kanssa kaikenlaisten kuivauslaitteiden ja lämmittimien käyttö ei ole suositeltavaa.